Головна Події церковного життя Звернення Предстоятеля Української Православної Церкви у зв’язку з посиленням епідемічної небезпеки поширення COVID-19

Звернення Предстоятеля Української Православної Церкви у зв’язку з посиленням епідемічної небезпеки поширення COVID-19

написано Andrey
274 переглядів

Сьогодні з сумом змушені констатувати, що Україна уже понад півроку переживає складні часи боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19. Коронавірус перемінив життя багатьох людей. Епідемічна небезпека змусила по-особливому цінувати Богом дане життя, благополуччя наших рідних і близьких, ретельніше слідкувати за власним здоров’ям.

Слідуючи Святому Писанню, ми своє життя вручаємо в руки Господа Іісуса Христа, Який є нашим Спасителем і Цілителем. І віримо, що в нашому житті все відбувається з волі Божої, Який не хоче загибелі Своїх дітей, а дарує життя вічне в обителях Царства Небесного (Ін. 3:16). А тому нинішня ситуація, яку ми переживаємо, хай не буде підставою для розпачу чи відчаю, а сприймається як випробування нашої любові, смирення та терпіння. Проте нехтувати особистою безпекою чи здоров’ям також не слід.

Закликаю усіх уважно ставитись до рекомендацій Міністерства охорони здоров’я, додержуватись карантинних норм, не ігнорувати засобами індивідуального захисту, дотримуватись соціальної дистанції, дезінфекційного режиму. У храмах та церковних приміщеннях слід здійснювати вхідний санітарний контроль.

Особливо вразливими до захворювань є люди похилого віку. Вони потребують нашої допомоги та підтримки. Тому особливо прошу наших літніх парафіян не наражати себе на небезпеку, уникати місць з великим скупченням людей та не залишати своїх домівок без нагальної потреби.

За словами святих отців, хвороби даються для духовного очищення та спасіння душі. Часто через захворювання людина знаходить шлях до Бога. Ми не завжди можемо знати Промисл Божий у власному житті, задля чого послане те чи інше випробування. Але наш благословенний обов’язок — змінювати на краще своє гріховне життя та духовно зростати в християнських чеснотах.

Закликаю усіх вас, дорогі брати і сестри, разом з турботою про тілесне здоров’я, піклуватись й про духовне, посилити наші церковні та домашні молитви, в тому числі й за лікарів, які продовжують ціною власного життя та здоров’я боротись з пандемією,  принести щирі плоди покаяння та засвідчити у справах любові, що ми воістину є дітьми Божими. І сила Господня явиться у зціленні хворих (Лк.5, 17).

+ОНУФРІЙ,

МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ,

ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

20 жовтня 2020 року

0 коментарів
1

You may also like