Головна Події церковного життя Рекомендації духовенству і вірянам єпархії у зв’язку з погіршенням епідеміологічної ситуації. Створення “Штабу протидії COVID-19”

Рекомендації духовенству і вірянам єпархії у зв’язку з погіршенням епідеміологічної ситуації. Створення “Штабу протидії COVID-19”

написано Andrey
307 переглядів

Протягом останніх місяців у Вінниці та Вінницькій області спостерігається суттєве погіршення епідеміологічної ситуації. Наразі лікарні міста перевантажені, а показники захворюваності на COVID-19 близькі до максимальних за весь період пандемії.                                                          

Виходячи з цього у Вінницькій єпархії створено «Штаб протидії COVID-19». Спільноту створено з метою протидії захворюваності COVID-19 на парафіях та в монастирях Вінницької єпархії, а також для оперативного інформування про випадки захворювань на COVID-19 кліриків Вінницької єпархії, членів їх родин та активних парафіян, задля надання молитовної, консультативної та іншої допомоги.  

Взаємодія в рамках організованої протидії COVID-19 має відбуватись за наступної схеми: про факт захворювання парафіянина останній негайно інформує парафіяльного священика. Священик оперативно ставить до відома благочинного (або керівника медичного відділу у благочинні), благочинний повідомляє інформацію в координаційний штаб: +380 (97) 462 44 62 – прот. Петро Чаплинський.

Для профілактики захворювань на парафіях та монастирях Вінницької єпархії благословляється дотримуватись наступних рекомендацій:

Обмежити кількість людей у храмі під час богослужінь відповідно до діючих карантинних вимог, залежно від карантинної зони. Настоятелям призначити відповідальних осіб, до обов’язків яких буде входити, зокрема, контроль кількості людей в храмах, а також забезпечення можливості почергового входу до приміщення храму та виходу з нього. На період карантину в теплу пору року, для зручності, можна винести свічний ящик на подвір’я храму.

2. Парафіяльні співробітники, під час знаходження у храмі, повинні носити захисниі маски (по можливості одноразові рукавички).

3. При можливості забезпечити трансляцію богослужінь назовні та у соц. мережах.

4. За літургією додавати особливі прохання на сугубій єктенії  та молитву під час коронавірусного карантину.

5. Клірикам, церковнослужителям та співробітникам храмів необхідно звернути увагу на власне самопочуття, при будь-яких симптомах застуди, ГРЗ або ГРВІ повідомляти настоятеля та припиняти будь-які особисті контакти за межами власного помешкання. Парафіянам, які відчули слабкість чи знаходяться у хворобливому стані, утриматись від відвідування храму та участі у богослужіннях до повного одужання.

6. Запивка після Причастя має надаватись лише в індивідуальному одноразовому посуді.

7. Храми мають бути відкриті згідно графіку, духовенству благословляється звершувати молебні та підносити особливі молитви проти «смертоносної язви».

8. Настоятелі мають забезпечити санітарну обробку храмів та прилеглих приміщень, згідно медичних рекомендацій.

9. В період епідеміологічної загрози посилити соціальне служіння на парафіях, виявляючи особливу турботу про людей похилого віку.

10. Благочинним довести дану інформацію до відома підвідомчого духовенства.

+Варсонофій, митрополит Вінницький і Барський

0 коментарів
1

You may also like