Головна Події церковного життя Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав українців із Днем Перемоги

Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав українців із Днем Перемоги

написано Andrey
224 переглядів

«Ця велика перемога дала світові можливість існування».

Про це Блаженніший Митрополит Онуфрій і всієї України Онуфрій сказав у своєму зверненні до присутніх після звершення панахиди біля монумента Вічному вогню на могилі Невідомого Солдата в м. Києві 9 травня 2021 року, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Вітаю всіх із Днем Перемоги! Ми сьогодні вшановуємо тих наших вождів і воїнів, які поклали свої життя на полі брані, які віддали життя для того, щоб ми з вами сьогодні жили на землі, – відзначив Предстоятель. – Нехай Господь упокоїть їхні душі. А тих, хто залишився в живих, яких вже небагато сьогодні, нехай Господь дасть їм здоров’я і Своє благословення. Зі святом Пасхи Христової і з Днем Перемоги! Христос Воскрес!».

За словами Блаженнішого владики, цього великого дня ми «вшановуємо пам’ять тих, хто приніс своє життя на жертовник Вітчизни, захистив свою віру, захистив свою землю».

Як наголосив Його Блаженство, з духовної точки зору перемога над фашизмом є дуже важливою для людства.

«Ця велика перемога дала світові можливість існування, адже фашизм – крайня міра суспільної гордині. Гординя нищить як людину, так і суспільство», – пояснив Блаженніший Митрополит Онуфрій та у підсумок побажав: «Нехай береже нас Господь, щоб ми були наповнені любов’ю і терпінням один до одного, і щоб такої трагедії, яку ми сьогодні згадуємо, більше ніколи не відбулося. Христос Воскрес!».

0 коментарів
0

You may also like