Головна Події церковного життя Митрополит Варсонофій відвідав “Дім милосердя”, який знаходиться на території Вінницької єпархії

Митрополит Варсонофій відвідав “Дім милосердя”, який знаходиться на території Вінницької єпархії

написано Andrey
223 переглядів

Митрополит Вінницький і Барський Варсонофій відвідав “Дім милосердя” у с.Іванопіль Хмільницького району (Літинське благочиння).

6 років тому був орендований перший будинок. В цьому будинку проживало одразу 10 чоловіків. Через 2 роки його викупили. Більшість будинків знаходились в інших єпархіях. Митрополит Варсонофій дав благословіння викупати всі будинки в одному селі (Іванопіль) для потреб людей, які не мають свого житла. За допомогою людей доброї волі та зусиллями Олени (Жасмін) Аль-Гурані, були викуплені ще декілька будинків. В основному базхатьок забирали із Залізничного вокзалу Вінниці, де р.Б. Олена організовувала для них безкоштовні трапези.

Дивіться також: Митрополит Варсонофій роздав їжу безхатькам Вінниці

Багато людей приходять і йдуть далі, хтось одружується, багато залишаються жити в цих будинках. Вони ходять на службу, хтось пономарить, хтось читає. Усі відвідують богослужіння у храмі Успіння Пресвятої Богородиці с.Уладівка (село поруч). Також доброю традицією є спільні читання життя святих разом зі священиком прот. Володимиром Глінкою, який є духівником для цих людей.

На сьогоднішній день у власності “Дому милосердя” знаходиться 9 будинків (2 у процесі передачі майна). В основному це будівлі, які потребують ремонту. У них проживає 12 людей, серед них 2 дітей. Очікується переїзд ще 2-х дорослих і 5-и дітей.

Митрополит Варсонофій поспілкувався з колишніми безхатьками, яких раба Божа Олена називає своїми дітьми. Владика передав гостинці і обговорив майбутню підтримку “Дому милосердя”.

Хто бажає допомогти безхатькам Вінниці за деталями звертайтесь у Прес-службу єпархії : +38 097 604 88 16, а також до Олени Аль-Гурані: +38 098 368 40 03.

Також публікуємо номер картки р.Б. Олени, яка опікується людьми:

4149 4991 1619 3036

Аль-Гурані Жасмін Миколаєвна

0 коментарів
0

You may also like