Головна Події церковного життя Богослужіння на честь свята Собору Вінницьких святих та прп. Антонія і Феодосія Печерських в Браїлівському монастирі

Богослужіння на честь свята Собору Вінницьких святих та прп. Антонія і Феодосія Печерських в Браїлівському монастирі

написано Andrey
340 переглядів

Вінницька єпархія УПЦ

15 вересня 2022 року, в день свята Собору Вінницьких святих та дня пам’яті преподобних Антонія і Феодосія Києво-Печерських, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив Божественну літургію в Троїцькому кафедральному соборі Браїлівського жіночого монастиря.

Архіпастирю співслужило духовенство Вінницької єпархії та гості у священному сані.

За богослужінням також молились: настоятелька Браїлівського жіночого монастиря — ігуменя Антонія (Стеценко), старша сестра Барського жіночого монастиря — монахиня Димитрія (Філікова), сестри, паломники та парафіяни обителі.

Під час Божественної літургії були піднесені особливі молитовні прохання про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. Архіпастир попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Після запричасного вірша ієрей Андрій Балан виголосив проповідь, в якій коротко розповів про угодників Божих, які входять до складу Собору Вінницьких святих.

Після богослужіння архієрей з духовенством звершив молебень на честь престольного свята нижнього храму монастиря та відбувся чин славлення перед іконою Собору Вінницьких святих.

Богослужіння завершилось Многоліттям, після чого владика Варсонофій звернувся до присутніх зі словом. Архіпастир привітав усіх зі святом нашої Подільської землі, з днем, коли ми вшановуємо собор святих, що в землі Вінницькій просіяли. Також архіпастир привітав ігуменю Антонію з Днем Небесного покровителя та престольним святом нижнього храму обителі.Поділитись:FacebookTelegramViberWhatsApp

Читайте наші новини в TelegramViber

0 коментарів
0

You may also like