Головна Події церковного життя Звернення депутатів Вінницької облради не має жодної юридичної сили

Звернення депутатів Вінницької облради не має жодної юридичної сили

написано Andrey
166 переглядів

25 листопада 2022 року на сайті Вінницької обласної ради повідомиили про наступне:

Обласна Рада звернулася до Президента, Верховної Ради та Кабінету Міністрів щодо заборони діяльності УПЦ в єдності з московським патріархатом.

В Україні діє найбільша релігійна організація, яка має назву Українська Православна Церква, з центром у Києві. Якщо депутати мали на увазі саме УПЦ, то таке звернення, як і будь-які подібні, немають жодної юридичної сили та не впливають на життя православних жителів області, які є вірними УПЦ.

Нагадуємо вкотре, що Українська Православна Церква є незалежною у своєму управлінні, а головною метою Церкви є допомога людям прийти до істинного Бога, позбутись гріховних звичок і страстей, а також об‘єднатись навколо Чаші Христової.

Згідно Конституції України (ст. 35), кожен громадянин України має право на свободу світогляду і віросповідання. Це право включає свободу сповідувати будь-яку релігію або не сповідувати ніякої, безперешкодно відправляти одноособове чи колективно релігійні культи і ритуальні обряди, вести релігійну діяльність.

Дуже прикро, що в той час, коли навколо велика кількість проблем, а наші громадяни, в тому числі віряни УПЦ, гинуть на фронті за свою Батьківщину, депутати вирішили зайнятись «найважливішим» питанням і почали розділяти людей за релігійними переконаннями. Чим підіграють ворогу і розколюють суспільство.

0 коментарів
0

You may also like