Головна Події церковного життя Архієрей звершив освячення та першу літургію в храмі Всіх Святих на парафії мученика Трифона м. Вінниці

Архієрей звершив освячення та першу літургію в храмі Всіх Святих на парафії мученика Трифона м. Вінниці

написано Andrey
150 переглядів

7 грудня 2022 року, в день пам’яті святої великомучениці Катерини, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив чин Великого освячення нижнього храму на честь Усіх Святих, парафії святого мученика Трифона міста Вінниці.

Архіпастирю співслужили: благочинний ІІ міського церковного округу прот. Михаїл Олійник, настоятель храму прот. Ігор Лампіцький та міське духовенство.

Митрополит Варсонофій за літургією підніс особливі молитовні прохання про мир на нашій українській землі; за Христову Українську Православну Церкву на Вінниччині, яку в теперішній час знову спіткали гоніння; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. Архіпастир попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Після літургії архієрей прочитав молитву великомучениці Катерині, а також нагородив від імені Предстоятеля настоятеля храму протоієрея Ігоря Лампіцького Орденом Української Православної Церкви благовірного князя Ярослава Мудрого.

Після цього було представлено нового благочинного ІІ міського церковного округу — протоієрея Віталія Білявського.

0 коментарів
0

You may also like