Головна Події церковного життя Патріарх Сербський Порфирій направив лист підтримки Блаженнішому Митрополиту Онуфрію (оновлено)

Патріарх Сербський Порфирій направив лист підтримки Блаженнішому Митрополиту Онуфрію (оновлено)

написано Andrey
120 переглядів

29 березня 2023 року Предстоятель Сербської Православної Церкви Патріарх Порфирій направив лист зі словами підтримки Предстоятелю Української Православної Церкви Блаженнішому Митрополиту Онуфрію. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Молячись Богу за Ваше Блаженство і за всю Українську Православну Церкву, яка під час воєнних дій та повсякденного кровопролиття в Україні пастирськи піклується про спасіння душ і життів усіх, хто цієї допомоги і братньої любові потребує, ми з почуттям глибокої тривоги спостерігаємо за тим, як Ви витримуєте утиски та гоніння з боку нинішньої української влади», — йдеться у листі Предстоятеля Сербської Церкви.

Святіший Патріарх Порфирій звернув увагу на численні захоплення храмів, які відбуваються за безпосередньої участі влади, а також на те, що влада оголосила про вигнання 250 ченців та кількох сотень професорів і студентів з Києво-Печерської Лаври.

Патріарх підкреслив, що весь світ знає, що УПЦ – єдина канонічна та визнана з боку всіх інших Церков найбільша релігійна організація України.

«Про її тисячолітню духовну, культурну та канонічну постійність найкраще свідчить Києво-Печерська Лавра з її святинями. Вона не лише є символом православної України, а й невичерпним живоносним джерелом духовності для всього Православ’я. […] Рішення нинішньої української влади прогнати з Лаври Ваше Блаженство разом з ігуменом і браттями-ченцями, професорами та студентами з наміром позбавити Лавру єдиних законних спостерігачів, власників і піклувальників, а тим самим і позбавити її життя, є жахливим наміром державного терору проти Церкви», – наголосив Його Святість.

Предстоятель Сербської Церкви запевнив Блаженнішого Митрополита Онуфрія у повній та цілковитій підтримці.

«Блаженніший! Ми бачимо, відчуваємо і знаємо, що Ви разом з ієрархією Української Православної Церкви та Богом довіреним Вам віруючим народом мужньо та смиренно несете свій хрест і в ці дні Великого посту з надією сходите на Голгофу Христову. Ми впевнені, що Вам Господь через Вашу глибоку і міцну віру, прощення і любов до всіх людей, а також і до ваших ворогів дасть сили подолати і витримати всі страждання, які Ви христоподібно терпите. У той же час ми піднімаємо наш кричущий голос проти несправедливості та державного терору, який відбувається проти Української Православної Церкви», – написав Святіший Патріарх.

Предстоятель СПЦ висловив сподівання, що «всі Церкви та релігійні спільноти, як і всі установи, для яких мир, справедливість і порядок важливі, засудять згадану загрозу релігійним свободам та порушення майнових прав».

«Завзято молячись Господу про припинення війни в Україні та швидке відновлення миру у ній, а особливо – за те, щоб Він рясно вилив Свою благодать на Вас і на багатостраждальну Українську Православну Церкву, ми вітаємо Ваше Блаженство від щирого серця і бажаємо, щоб Ви в мирі і в духовній радості зустріли найрадісніше прийдешнє свято Світлого Воскресіння Христового», – підсумував своє звернення до Блаженнішого Митрополита Онуфрія Святіший Патріарх Порфирій.

0 коментарів
0

You may also like