ДВУНАДЕСЯТЫЙ ПРАЗДНИК


ВВЕДЕНИЕ ВО ХРАМ ПРЕСВЯТОЙ БОГОРОДИЦЫ

Празднуется (21 ноября) 4 декабря (по н.ст.) в 2016г.


11 июня - Престольный праздник храма святителя Луки Крымского

День памяти Святителя Луки Крымского

ПРАВОСЛАВНЫЙ ПОСТ


ВЕЛИКИЙ ПОСТ

Продолжается с 27 февраля 2017 г. по 15 апреля 2017 г. (по н.ст.).



ПРАВОСЛАВНЫЙ КАЛЕНДАРЬ
 
Задать вопрос |  Священники храма поиск
21.06.2016  Олена
Слава Богу.!Підкажіть мені як правильно вчинити в даній ситуації.Я живу з батьками та сестрою.Приблизно 3 роки назад мій батько зламав ногу (це було зимою...ішов з дня народж. і не зовсім тверезий).В нього нога зажила,зрослась (вставляли пластіну).Зараз у нього подагра...тобто потрібна дієта,але йому це важко дається(не вистачає сили волі відмовитись від алкоголю та жирної їжі ).Як мені здається тут чималу роль відіграє те яке було виховання і погляди на життя.У мого батька строгий характер,через хворобу трохи змінився...став більш м"якшим, може інколи поспівчувати-але це буває рідко. Порадьте мені як бути? Я бачу,що в нього болить нога через те що він порушує дієту .Живе лише на знеболюючих уколах...своїх шкідливих звичок не хоче міняти (хоча і бачить всю їх руйнівну силу),лікарів та нас не слухає.

о. Владимир Тютенко.
О отце
Задать вопрос
Все ответы
Бог благословить, Олена! Перш за все, потрібно молитись, щоб батько сам дійшов до розуміння мінятись та міняти свою дієту. А потім уже самій давати батькові поради. Мати терпіння, Господь вчить та веде кожну людину, в тому числі і через хворобу! З пов. о.В.Т.

17.06.2016  Снежана
Здравствуйте,Святой Отец.Меня очень мучает мой грех,несколько лет назад,у нас с мужем начались проблемы,мне казалось то мня не любит,не хватало его внимания...я совершила грех прелюбодеяния,не испытывая не удовольствия,а назло что ли...Я очень люблю мужа,у нас четверо деток,но жить мне тяжело,муж после всего этого очень изменился на руках меня носит,но я слишком высокую цену за это заплатила.Очень каюсь,что мне делать,как забыть свой грех,или не видать мне Рая с моими родными....Помогите!!!

о. Владимир Тютенко.
О отце
Задать вопрос
Все ответы
Бог благословит, Снежана! Бог, который повелел нам прощать и Сам прощает кающегося. Поэтому, приготовьтесь к Исповеди и сходите поисповедуйтесь, так как окончательно грех снимается через Исповедь, и больше этим не мучайтесь. А дальше живите по вере, ходя в Церковь. С ув. о.В.

14.06.2016  Олена
Слава Богу батюшка !Хочу запитати у вас ,як ви ставитесь до робіт американського письменника-педагога 20 століття Дейла Карнегі як ви відноситесь до його порад(як завоювати друзів,розвинути впевненість у собі,як перестати хвилюватись і почати жити).Ще додам ,що я віруюча та читаю і прочитала чимало правосл.християнських книг а також слухаю різні проповіді-лекції багатьох священників(на різні теми)

о. Владимир Тютенко.
О отце
Задать вопрос
Все ответы
Бог благословить, Олена! Почитати для загального розвитку можна, хоча не обов’язково. Зараз уже є багато книг православних священників та психологів про те, як правильно будувати особисті стосунки. Якщо брати особисте життя Дейла Карнегі, то він був нещасним в першому та другому шлюбі і закінчив життя самогубством. З пов. о.В.

14.06.2016  Олена
Слава Богу.!Мені 28 років і я хочу створити сім"ю (міцну,православну і т. д.).Звертаючи увагу на наше сьогодення і те як ми живемо це трохи важко втілити у життя, тим більше немає з ким.Я не хочу сказати,що тільки серед хлопців тяжко зустріти відповідальність,серйозність,стриманість але й серед дівчат таке не часто побачиш.Раніше ходила у молодіжку Стрітенського х. зараз ходжу у молодіжку Хрестовоздв.х.і заодно співаю в хорі.У різних ситуаціях тим більше конфліктних винні дві сторони (хтось більше а хтось менше або ж однаково)Я маю чимало недоліків у ставленні до інших людей(десь не стрималась,не стерпіла а десь надто перетерпіла і т. д.).Якщо це можливо (через інтернет) дайте мені будь ласка пораду як створити міцну сім"ю,на що треба в першу чергу звертати увагу ,якою треба бути?

о. Владимир Тютенко.
О отце
Задать вопрос
Все ответы
Бог благословить, Олена! Хочу побажати Вам, щоб Господь послав почуття, яке відкриє вашому серцю ту «половинку», яка назначена Вам Богом! Ну а далі будувати свої стосунки на основі Заповідей Божих, тобто «відвернутись від себе», щоб жити для іншого та сприймати його таким яким він є! З пов. о.В.

26.05.2016  Ольга
Слава Богу! У мене таке питання: мені моя мама на День народження подарувала Біблію з українським перекладом із Острожської Біблії о. Рафаїла Турконяка. Я почала її читати, але нещодавно дізналася, що Рафаїл Турконяк - архімандрит Греко-Католицької Церкви, та і мама мені сказала, що придбала Біблію у лавці при католицькому костьолі, а не у православній церковній лавці (моя мама не воцерковлена, і різницю між вченнями Православної і Католицької Церков не дуже розуміє). В принципі, переклад даної Біблії мені подобається, він зрозумілий та легко читається, однак у мене питання, чи можна цю Біблію читати православному віруючому, чи це є православний варіант Біблії (в описі до видання написано, що переклад здійснювався із грецьких і церковнослов'янських текстів, та що до цього варіанту включені не тільки канонічні книги, але і так звані другоканоничні книги (1,2,3 Маккавеїв, Варух, 2 та 3 Ездра, Юдит, Премудрість, Сирах, Товит). Спаси, Господи.

о. Владимир Тютенко.
О отце
Задать вопрос
Все ответы
Бог благословить, Ольго! С прикрістю можна сказати, що офіційного перекладу Біблії на українську мову нашої Православної Церкви не має. Причому уже давно є в цьому потреба і хоча були дореволюційні та післяреволюційні спроби, однак затвердженого перекладу немає. Греко-католицькі переклади, особливо створені в діаспорі, мені не подобаються своєю мовою. Подобається Євангеліє — переклад Пилипа Семеновича Морачевського та на базі Його перекладу - Євангеліє видане Польською Православною Церквою в 1936 році. З пов. о.В.

26.05.2016  Елена
Здравствуйте,подскажите пожалуйста,моему сыну 4 года в августе будет 5,хотела бы что б он посещал православную школу(ясельную групу)как это можно сделать и каким образом проходят занятия и как часто,поют ли детки из православной школы в церковном хоре.Спасибо

о. Владимир Тютенко.
О отце
Задать вопрос
Все ответы
Бог благословит, Елена! Сейчас у нас каникулы до 1 сентября. Детки ясельной группы занимаются во время Воскресной службы, т.е. с 9-00 утра, а потом детей приводят на Причастие. Поэтому, приводите ребенка и записывайтесь у руководителя ясельной группы. Надо просто попробовать сможет ли ребенок быть сам и приемлемо вести себя. Приходите и пробуйте. С ув. о.В.

19.05.2016  Эллина
Здравствуйте, батюшка. Подскажите, пожалуйста. Моя бабушка крестила меня в Храме Успения Богородицы г.Стрый в 1987 году, сейчас это греко-католическая церковь. Бабушка утверждает,что на тот момент Храм был православный. Как узнать так ли это? И кто я, греко-католичка или православная? Спаси,Господи.

о. Владимир Тютенко.
О отце
Задать вопрос
Все ответы
Спаси Господи! Действительно, только в 1989 г. начала восстанавливаться Греко-Католическая Церковь и забирать православные храмы, поэтому до этого времени это был православный храм. Более точную информацию, можно узнать только у местных священников. С ув. о.В.

11.05.2016  Ганна
Слава Богу! Скажіть, будь ласка, чи є гріхом грати у компьютерні ігри? Чи це заняття взагалі визнається гріхом, чи можна деколи пограти в хорошу гру не в піст, і не в середу і п'ятницю, а у вихідний, коли є вільний час? Звертаюсь до Вас, бо в інтернеті читала думки різних священників, і в кожного своя думка, хтось взагалі забороняє грати в компьютерні ігри, хтось дозволяє, але не в піст і не багато, щоб не виникала залежність. Скажіть, будь ласка, яка Ваша думка з цього приводу?
І ще одне запитання до настоятеля храму отця Володимира (вибачте, що одразу два запитання): скажіть, будь ласка, коли на цьому тижні до Вас можна прийти на сповідь? Питаю, тому що вже два рази приходила і Ви не сповідали, тому хочу все ж таки сповідатися, бо вже більше 2-х місяців не сповідалася і душа від цього вже болить і мучиться. Храни Вас Бог!

о. Владимир Тютенко.
О отце
Задать вопрос
Все ответы
Бог благословить, Ганно! Апостол Павло сказав, що все мені дозволено, але ніщо не повинно володіти мною, тому то виходячи з цього, можна сказати, що грати можна, але в міру і не в збиток своїм справам та обов’язкам.
На Сповідь я маю вийти і якщо не з початку служби, то згодом! З пов. о.В

10.05.2016  Ольга
Благословіть, батюшка!
В мене питання. Скажіть будь ласка, чому в Вінниці не справляються служби в дні пам'яті св. Матрони? Багато людей дуже поважають і люблять цю святу, і я в тому числі, вона мені не раз допомагала. Було в мене бажання посповідатись і причаститися в цей день, подякувати, але ні в одному храмі не побачила в цей день.
Але в той же час, наприклад, в день пам'яті св Ксенії Петерб. Служби є в кожному храмі. Хоча ці дві святі однаково любимі народом.
Дуже буду вдячна за відповідь.

о. Владимир Тютенко.
О отце
Задать вопрос
Все ответы
Бог благословить, Ольга! Матушка Матрона – шанована свята, але в Україні Вона іще не одержала того шанування, як в Росії! У нас в Вінниці є багато храмів, в яких служаться Літургії чи можна замовити Літургію чи молебень в цей день, тому можна було сходити. Більше того, в м. Бар знаходиться монастир Барської ікони Божої Матері з храмом в честь Матрони Московської. З пов. о.В.

03.05.2016  Татьяна
Здравствуйте!!! Пишу к вам с непростым вопросом ,мы с мужем уже шесть лет как венчанные ,я считаю что венчание у нас было не правильное ,придя в церковь мы сказали что хотим повенчаться нам предложили выбрать день венчания дали список что купить ,мы это сделали и ушли в назначенный день мы пришли нас повенчали ,уже спустя время я узнала что нам нужно было держать пост, исповедываться, причащаться, ходить на службы молится ,кроме всего в тот день когда было венчание у меня начались месячные и все так же по незнанию я не сообщила об этом и грешная вошла в храм . Через два с половиной года мой муж мне изменил и спал с этой женщиной четыре месяца ,я знала об этих отношениях он все отрицал в этот период я забеременела сообщила мужу он прекратил все отношения на стороне ,я очень тяжело перенесла измену в итоге потеряла ребеночка через четыре месяца я забеременела опять мы были очень рады но случилась беда ,беременность оказалась внематочной ,меня прооперировали. После всех этих событий муж сильно изменился ,в лучшую сторону , Начал ходить в церковь ,и мы с ним ходим , исповедуемся причащаемся ,ходим на богослужения. У меня такие вопросы ,можем ли мы еще раз повенчаться правильно ,без грехов так как я считаю что мы в грехе венчались и изменой был разорван брак и будет ли грехом если мы повенчаемся в другой церкви не говоря что мы венчанные ,поймите это не капризы я просто очень страдаю что потеряла деток ,они мне очень часто снятся два мальчика два чудных малыша ,очень жду от вас ответ

о. Владимир Тютенко.
О отце
Задать вопрос
Все ответы
Бог благословит, Татьяна! Дары Божьи - неизменны! Венчание совершено, поэтому повторно Венчаться грех. Как бы тяжело не согрешил человек, он повторно не креститься, а только кается и покаяние есть как бы второе Крещение. Этот же принцип относится и к Венчанию.Вы Венчаны и Благодать на Вас почивает, а через веру и покаяние Вы Ее сохраните и умножте. То, через что Вам довелось пройти - это был и есть Ваш путь и без Венчания, может быть, все было бы по другому и ,наверняка, хуже. Поэтому, прошлое не ворошите, сейчас старайтесь быть добрыми христианами и любящими супругами и не смущайтесь несовершенством подготовки к Таинству, а явите плод Таинства в верности и поддержки друг друга! С ув. о.В.

<<11121314151617181920>>
©Домашние скрипты
Введите свой e-mail
 

 

БОГОСЛУЖЕНИЯ


  • З 28 листопада триває Різдвяний піст!
    Вмц. Єкатерини
    07.12 Четвер
    8-30 Заздравний молебень
    Прп. Аліпія Столпника. Свт. Інокентія Іркутського
    09.12 Субота
    8-00 Заздравний молебень
    9-00 Панихида
    Неділя 27-ма після П’ятидесятниці.
    Ікони Божої Матері "Знамение".
    Блж. Домніки Олешківської
    09.12 Субота
    17-00 Вечірнє богослужіння
    10.12 Неділя 7-00
    Божественна літургія (рання) 9-15
    Божественна літургія (пізня) та заняття Недільних шкіл
    Апостола Андрія Первозванного
    12.12 Вівторок
    17-00 Вечірнє Богослужіння
    13.12 Середа
    7-00 Божественна літургія
СОБЫТИЯ ХРАМА

  • ФОТОЗВІТ

    Як прихожани нашого храму та настоятель "своїх" у Хресному Ході проводжали))


    ДЕТАЛЬНІШЕ...
  • ФОТОЗВІТ

    Преображення Господнє. Святкова Літургія. Освячення винограду та плодів


    ДЕТАЛЬНІШЕ...
  • ФОТОЗВІТ

    Винесення Чесних Древ Животворящого Хреста Господнього та мучеників Маковіїв!


    подробнее...
    подробнее...
  • ФОТОЗВІТ

    День Хрещення Русі. День св. рівноапостольного князя Володимира


    подробнее...
    подробнее...