Головна Події церковного життя Зеленський: Києво-Печерська лавра залишається в користуванні УПЦ

Зеленський: Києво-Печерська лавра залишається в користуванні УПЦ

написано Andrey
818 переглядів

Президент України підтвердив, що Києво-Печерська лавра передана Українській Православній Церкві і залишається в її безоплатному користуванні.

6 серпня 2020 року президент України Володимир Зеленський опублікував відповідь на електронну петицію № 22/094164-еп «Залишити Києво-Печерську лавру в користуванні Української Православної Церкви і відхилити петицію № 22/092966-еп», розміщену на  сайті глави держави.

Президент України нагадав, що Києво-Печерська лавра була передана в безоплатне користування Українській Православній Церкві, і залишається в користуванні УПЦ.

«Кабінет Міністрів України конституційно визнаний тим органом, на який покладено здійснення управління об’єктами державної власністю відповідно до закону (пункт 5 статті 116). Відповідне повноваження Уряду України закріплено також у частині першій статті 20 Закону України «Про Кабінет Міністрів України».

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 11 липня 2013 № 519-р будівлі і споруди по вул. Лаврській, 11 і по вул. Лаврській, 15 в м.Києві згідно з визначеним переліком передані в безоплатне користування Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі (чоловічий монастир) Української Православної Церкви», – йдеться у відповіді президента.

Коментуючи висловлене в петиції прохання віруючих «не допустити спроби незаконного захоплення Києво-Печерської лаври і відхилити петицію № 22/092966-еп, метою якої є явне розпалювання міжконфесійної ворожнечі», президент написав: «Щодо відхилення петиції № 22/092966-еп слід зазначити, що ця електронна петиція набрала необхідну кількість підписів на її підтримку, в установленому порядку було розглянута і на неї дана відповідь. Законом України «Про звернення громадян» механізму відхилення електронних петицій не передбачено».

0 коментарів
0

You may also like