Головна Події церковного життя Вінниччиною пройшла Всеукраїнська Хресна хода за мир та перемогу в Україні

Вінниччиною пройшла Всеукраїнська Хресна хода за мир та перемогу в Україні

написано Andrey
70 переглядів

6-7 травня 2023 року, з благословіння Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, у нашій єпархії пройшла Всеукраїнська хресна хода за мир та перемогу України. 

Хресний хід з мощами святих воїнів увечері 6 травня прибув до Свято-Троїцького Браїлівського жіночого монастиря, де їх зустрів керуючий єпархією, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій. В обителі було звершено урочисте Всенічне бдіння та Недільну Божественну літургію, під час яких усі бажаючі могли приклонитися до святинь.

Хресна хода за мир в нашій Державі розпочалась 17 квітня, на другий день Святої Пасхи, за клопотання митрополита Білоцерківського і Богуславського Августина та Синодального відділу у взаємодії із Збройними Силами України та іншими військовими формуваннями.

Священники день за днем відвідували міста та села України із мощами святих воїнів, образом Покрова Пресвятої Богородиці з часткою Її чесної ризи та Благодатним вогнем.

В перші дні ходи було відвідано міста Краматорськ, Дружківка, Костянтинівка, Ізюм, Купʼянськ та Харків, 8 військових підрозділів, в тому числі підрозділ ДСНС, 3 військових шпиталі, де разом із нашими воїнами відбулась спільна молитва. Також в чотирьох різних локаціях було роздано гуманітарну допомогу у вигляді продуктових наборів та засобів гігієни.

Таким чином в перший етап хресна хода пройшла через Дніпропетровську, Донецьку, Харківську, Полтавську, Сумську та Чернігівську області.

Другий етап Всеукраїнської хресної ходи пройшов на Заході України, в єпархіях Рівненської та Луцької областях.

В третій етап святині відвідали Тернопільську єпархію, Почаївську Лавру та Буковину.

Четвертий етап розпочався з храмів Хмельницької єпархії, після якої хресна хода пройшла через Вінниччину. 7 травня хресна хода відвідала Тульчинську єпархію, місто Гайсин, яким і завершився 4-й етап.

Під час проведення миротворчої місії відбувся збір пожертв для потреб ЗСУ, які найближчим часом будуть передані нашим військовим.

«Зараз всі ці єпархії потерпають від незаконних дій влади та рейдерських захоплень храмів, але вірні чада Церкви Христової, в тому числі надихаючись молитвою перед іконою Покрови Богородиці з часткою Її Омофору та ковчегом з мощами 30-ти святих воїнів, з вірою та упованням на волю Божу дякують за все та не зважають на перешкоди на шляху до спасіння», — повідомляють у Військовому відділі.

Дякуємо нашим воїнам, які захищають українську землю він агресора, що зазіхнув на суверенітет та Незалежність України! Молимось, аби Господь зміцнив їх, дав мужність і Свою охорону, а також щоб послав переможний мир і спокій нашій Батьківщині.

0 коментарів
0

You may also like